Agape Fratesti
Minimize

O icoana pentru fiecare zi
Minimize

 


Sfintii Zilei
Minimize
Crezul Ortodox
Minimize
 
People Online People Online:
Visitors Visitors: 17
Members Members: 0
Total Total: 17

Sunday, November 19, 2017   Search  
Va aflati aici: Pagina de Start
 

Bine ati venit pe pagina de web a Bisericii Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Troy, Michigan, USA, pastorita de Parintele Calin Barbolovici, o parohie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi (ROAA). Acest website, aflat intr-o continua dezvoltare, va ofera informatii utile despre parohia noastra, despre ortodoxie in general, legaturi catre surse de informare ortodoxa externe cat si informatii laice, de interes pentru comunitatea romaneasca din Michigan. Speram ca eforturile echipei de administratie a acestui website vor veni in ajutorul credinciosilor Parohiei Bisericii "Sfanta Treime" din Troy si asteptam sugestiile cat si ajutorul dumneavoastra.   

 

DOWNLOAD CALENDAR ORTODOX 2014

 

Noutati, Anunturi, Articole
Minimize
O denie de altădată

 Participam în copilăria mea cu vădit interes la slujbele Bisericii, mai ales în zilele premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului. În ultimii ani, mi-am amintit cu fior sacru deniile de altădată, slujite de părintele Ilie Ilisei, în a cărui biserică am citit din Ceaslov primii psalmi şi unde am învăţat câte ceva din rânduiala de cult, acest tezaur inestimabil la care au contribuit din primele veacuri marii Părinţi şi imnografi creştini.

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

Despre Duminica Floriilor

Cel dintai dintre praznicele imparatesti cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc, este Duminica Stalparilor sau a Floriilor, numita in popor si Floriile, cu o saptamana inainte de Pasti (duminica ultima din postul Pastilor). Este sarbatoarea care ne aminteste intrarea triumfala a Domnului in Ierusalim, inainte de Patimi (Matei 12, 1-10; Ioan 12, 12-18).

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

IPS NICOLAE - PASTORALĂ LA PRAZNICUL ÎNVIERII DOMNULUI 2009
Prea Cucernici Părinţi, Iubiţi Credincioşi,  
Hristos a înviat!
În dimineaţa Învierii, după citirea Sfintei Evanghelii vestind aflarea mormântului gol de către femeile mironosiţe şi explicaţia dată de îngeri privind ridicarea Domnului din morţi, cântăm troparul Hristos a înviat din morţi...
  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

Sute de elevi se reunesc la prima ediţie a olimpiadei naţionale de religie ortodoxă

Sute de elevi se reunesc, in perioada 10-14 aprilie, in Baia Mare, pentru a participa la prima ediţie a olimpiadei naţionale de religie ortodoxă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au anunţat, joi, că in Baia Mare sunt aşteptaţi 258 de elevi ai claselor VII-XII din toate judeţele ţării şi in jur de 60 de profesori insoţitori, precum şi membri ai comisiei centrale.

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

PF Parinte Patriarh Daniel - Intelesul si folosul pelerinajului de Florii

  În săptămânalul de spiritualitate şi atitudine creştină Lumina de Duminică, este prezentat un cuvânt al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române despre valoarea eclezială şi spirituală a pelerinajului prilejuit de sărbătoarea împărătească a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile).

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)
Page 14 of 16First   Previous   7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  Next   Last   

Editorial
Minimize

Fiecare dintre noi poate gasi multiple explicatii ( sau scuze ) pentru a evita greaua "sarcina" de a mentine limba romana intacta si in viata in comunitatea noastra. Sigur, totul tine de obiectivele fiecaruia in parte, de modul cum ne vedem apartenenta la origine, de restul de romanism din fiecare, de dorinta de a mentine  o oarecare legatura cu ceea ce am lasat in urma.

  Click aici pentru tot articolul...
Comments (1)

Sondaj
Minimize
Ce va atrage interesul mai mult pe site-ul Bisericii Sfanta Treime din Troy, MI?


Submit Survey  View Results
Link-uri utile

 

     

 

 

Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 - B.O.R. "Sfanta Treime", Troy, Michigan, USA