Sunday, January 20, 2019   Search  
Va aflati aici: Pagina de Start
 
Detalii articol
De Sfintele Paşti, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Bucureşti

 Credincioşii care vor participa anul acesta la slujba de Înviere săvârşită la Catedrala patriarhală vor duce la caselor lor lumina sfântă de la Ierusalim.

 „Pentru a spori bucuria clerului şi a credin-cioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie 2009, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, va aduce de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim Lumina Sfântă, cu un avion special. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24:00) de către Prea-fericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală“, ne-a declarat pr. Constantin Stoica, consilier relaţii cu presa în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

Evenimentul are o semnificaţie deosebită şi pentru că anul acesta se împlinesc 650 de ani de la recunoaşterea oficială a Mitropoliei Ţării Româneşti şi de la trecerea la Domnul a Sfântului Grigorie Palama, teolog al Luminii harului ceresc, ale cărui cinstite moaşte vor fi aduse la Bucureşti pentru a fi venerate între 29 aprilie, ora 20:00, şi 1 mai, ora 13:00, iar apoi se vor afla la Galaţi, între 1-4 mai 2009.

Şi credincioşii din Arhiepiscopia Tomisului şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor vor cânta Învierea purtând în mâini Lumina Sfântă de la Ierusalim. Potrivit Bi-roului de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului, sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 23:30, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie va oficia, pe plaja Modern, Utrenia Învierii, în cadrul căreia va da credincioşilor lumina adusă de la Ierusalim. Sfânta Lumină va fi adusă prin amabilitatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor cu un avion militar, de la Ierusalim, via Suceava.

 

Sursa: www.ziarullumina.ro

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscription Services page.

Scris de: Web Master
Postat la data: 4/16/2009
Nr. de accesari: 2270

Return
An error has occurred.
Error: Unable to load the Article Details page.

Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 - B.O.R. "Sfanta Treime", Troy, Michigan, USA