Sunday, January 20, 2019   Search  
Va aflati aici: Pagina de Start
 
Detalii articol
Patriarhul i-a scris Robertei Anastase despre pasapoartele biometrice

Patriarhul Daniel i-a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa promoveze o serie de amendamente ale BOR la ordonanta privind introducerea pasapoartelor electronice.

Patriarhul Daniel i-a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa promoveze o serie de amendamente ale BOR la ordonanta privind introducerea pasapoartelor electronice.

Biserica sustine ca actul normativ privind pasapoartele electronice a trecut tacit de Senat, iar propunerile Sfantului Sinod nu au fost luate in considerare, relateaza Adevarul.

Amendamentele pe care le doreste Patriarhia vizeaza eliberarea de pasapoarte simple temporare pentru titulari sau pentru parintii minorilor care declara ca nu doresc ca acestia sa aiba astfel de pasapoarte din motive de constiinta sau religioase.

BOR mai doreste prelungirea valabilitatii pasapoartelor simple temporare de la cel mult 6 luni, cat prevede ordonanta, la cel mult un an.

Recent, Comisia Europeana a decis ca minorii care au varste sub 12 ani nu vor fi obligati sa detina pasapoarte biometrice, din cauza ca modificarea amprentelor pe masura ce organismul se dezvolta face ca datele reale si cele de pe pasaport sa nu mai corespunda.

Biserica a intervenit in privinta pasapoartelor biometrice in conditiile in care acestea ar contine un numar de indentificare ce are in componenta cifra 666.

Sursa: Ziare.com

You must be a registered subscriber in order to view this Article.
To learn more about becoming a subscriber, please visit our Subscription Services page.

Scris de: Web Master
Postat la data: 4/4/2009
Nr. de accesari: 1745

Return
An error has occurred.
Error: Unable to load the Article Details page.

Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 - B.O.R. "Sfanta Treime", Troy, Michigan, USA